Cum scapi de furnici?

Cum poți scăpa de furnici, vara?

Apă cu usturoi sau cu boabe de piper

Acest amestec pare să nu le placă furnicilor, care dispar imediat din calea lui. Combinația naturală și foarte ușor de preparat le va alunga în câteva ore. Se pisează câțiva căței de usturoi într-o oală cu apă și se lasă 24 de ore la macerat. A doua zi, se fierbe timp de 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Pune amestecul astfel obținut într-un pulverizator și stropește acolo unde știi că sunt furnici. Repetă operațiunea ori de câte ori e nevoie. Același lucru poți face și cu ajutorul piperului. În acest caz, se pun părți egale de apă și piper.

Coajă de portocală

După ce mănânci o portocală, nu arunca la gunoi coaja, ci dă-o pe răzătoare și pune-o în drumul lor. Furnicile vor căra bucățelele în mușuroi și vor muri în scurt timp, din cauza substanțelor toxice pentru ele din coaja de portocală.

Bicarbonat de sodiu

Acest produs chiar pare să fie bun la toate, chiar și la îndepărtarea furnicilor. Pune în calea lor dâre de bicarbonat și vor dispărea. Poți aplica aceeași metodă și în grădină sau în jurul plantelor. Dacă nu ai bicarbonat, poți pune în drumul furnicilor drojdie, care are același efect.

Ceai de pelin sau zeamă de lămâie

Pelinul este o plantă foarte amară și, după cum știm, furnicile sunt atrase de dulce. Infuzia de pelin pulverizată în direcția lor le va face să-și schimbe traiectoria. Aceeași reacție o vor avea și dacă arunci zeamă de lămâie peste ele.

Alte articole:
Top